Veerkracht - traject  

8 woensdagvoormiddagen van 10 u tot 11 u 30

met start op woensdag 19 april 2023


Veerkracht - op weg naar innerlijke rust en geluk


Kristin Ruys (Equiilibrium) en Els Van Doorslaer (De Blijmakerij) dompelen je graag onder in een zelfzorg-bad. Dat doen we in een veilige, lichte en prettige sfeer.

We onderzoeken heel praktisch de essentiële vaardigheden die helpen om een veerkrachtig welzijn op te bouwen. Van "denken en doen" gaan we naar "voelen en zijn": we vertragen en verbinden met onszelf. Je leert hoe je innerlijk kalm kan worden en kan ontladen zodat spanningen zich niet vastzetten. Met een combinatie van bewustzijn (begrijpen hoe ons stress systeem werkt en hoe we kunnen herstellen na een stresspiek) en lichaamswerk (dans, beweging, adem, energetisch werk, ont-spanningspoefeningen, zelfmassage....) vergroten we onze veerkracht en ons welzijn.

De bewegingen en je innerlijke werk inspireren je persoonlijke ontwikkeling. Je volgt hierin je eigen tempo. Niets moet, er mag vooral. Soms bewegen we vrij, meestal volg je eenvoudige bewegingen gebaseerd op dans, yoga, Chinese, Japanse en energetische geneeskunde.

Met de mind- en body zelfhulptools die je aangereikt krijgt, kan je thuis zelf aan de slag zodat je na enkele weken daadwerkelijk positieve veranderingen ervaart. Je kan beter omgaan met de uitdagingen in je leven, zodat er terug ruimte voor speelsheid en genieten komt.

Naast veerkracht, staan persoonlijke groei en zelfzorg centraal.

Dansen, yoga en andere energetische oefeningen zijn niet enkel prettig, ze hebben ook een helende kracht. Hoe fijn is het om te kunnen groeien door iets te doen wat je graag doet... Dansen is magie in alle eenvoud. Het kan je veranderen en helen op een natuurlijke en speelse manier.

Dit traject valt onder GPZ (gespecialiseerde psychologische zorg) en wordt gesubsidieerd. Je betaalt hierdoor slechts €20 voor de reeks van 8 workshops maar je kan slechts 12 sessies per 12 maanden volgen. Vandaar dat we de sessies wat meer spreiden en de lessen om de 2 weken doorgaan. Dit zijn geen losse lessen. Je engageert je voor het volledige traject. De reeksen gaan door met minimum 4 deelnemers, maximum 6.

Data: woensdagen 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 24/5, 31/5, 14/6, 21/6 2023, telkens van 10 u tot 11 u 30.

In het najaar volgt een tweede reeks van 4 lessen.

Kristin Ruys is psychologe en dans- en yogadocente. Els Van Doorslaer is kind coach en welzijns coach.

Beiden geloven we sterk in de kracht van verbinden met jezelf via 'body & mind'. We werkten al eerder samen en kijken er naar uit om samen met jullie dit  traject aan te gaan. Vertrouwen en verbinding staan centraal. We werken in een sfeer van gelijkwaardigheid waarbij jullie van ons leren maar wij zeker ook van jullie.

De lessen gaan door in Equilibrium - Stuivenbergbaan 33 te Mechelen. 


Schrijf je hier in