Individuele coaching  door Johan Maigret

Individuele coaching

IETS VOOR JOU?

Wil jij af van klachten die gerelateerd zijn aan spanning en stress? Kamp je met burn-out, uitputting, angst of trauma? Dan begeleid ik je graag met een plan op jouw maat, dat de chronische stressrespons in je brein uitdooft. Je ervaart al snel meer innerlijke kalmte en rust. Vanuit inzicht in je eigen klachten en stresspatroon neem je vervolgens de regie over je welzijn weer in handen nemen.

WIE BEN IK?

Ik ben Johan Maigret. Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun natuurlijk vermogen tot herstel. Ik begeleid jou vanuit gelijkwaardigheid, zonder oordeel en met empathie en warmteMijn jarenlange ervaring en expertise in de hersenwetenschap combineer ik met Oosterse wijsheid en verweef ik met mijn persoonlijke ervaringen met PTSS en burnout. Mijn kracht is dat ik jouw noden en oude programma's snel en empathisch scan en daar heel gericht op inspeel. Al na de eerste sessie vertrek je met hoop en ervaar je de eerste positieve veranderingen. Ik ben opgeleid als psycholoog maar ben ook psychosomatisch fysiotherapeut en  gecertificeerd hart-coherentie coach. Al meer dan 30 jaar begeleid ik mensen met complexe klachten en coach ik groepen en organisaties. Onderaan deze pagina vind je mijn cv.

HOE GA IK TE WERK?

Wanneer je vastloopt, wil je geen ellenlange weg afleggen. Ik werk met een effectief 3 of 6-maanden traject, waarbij je zelf de regie houdt en kiest voor een tempo dat bij jou past. 

Samen gaan we effectief en krachtig naar je kern en werken we aan het echt doorbreken van je patronen. Ik reik je een persoonlijk plan aan, op jouw maat. Dat plan is gebaseerd op een uniek brein-hart concept en omvat eenvoudig toe te passen, effectieve mind en body-tips en tools. 

DIT GAAN WE SAMEN DOEN

We nemen de tijd om echt kennis te maken in een eerste sessie. Daarin onderzoeken we waar je tegenaan loopt en hoe het is ontstaan. Het eerste gesprek is belangrijk. Het moet namelijk echt goed voelen voor je en vertrouwd, als een soort thuiskomen. We gaan naar de kern, zodat wanneer je besluit samen te gaan werken je ook echt weet waaraan je gaat werken voor jezelf. Je voelt je gezien en serieus genomen vanaf het allereerste begin. Behalve een beknopte analyse krijg je ook al een aantal tips en tools in dit eerste gesprek.

Wanneer je een echte ja voelt en je de keuze maakt voor een traject, gaan we van start met het meten van je innerlijke spanning met hartritmevariatie en een signalenlijst voor een heel helder inzicht in jezelf.

Tijdens de trajectperiode van 3 of 6 maanden werken vervolgens intensief samen. 

Alles begint in het hier en nu. 

We duiken tijdens het traject niet in jouw oude verhaal, tenzij dat helpend is om bewust te werken aan het ombuigen van belemmerende overtuigingen of hardnekkige patronen. We focussen op het hier en nu en op de toekomst en werken naar je doel toe. De duur van het traject hangt af van jouw noden. 

Binnen de sessies is er ook ruimte voor energetische oefeningen, een opstelling, het werken met je adem, ontspanningsoefeningen, hartcoherentie of visualisaties en meditatie voor meer verdieping. We werken ook buiten in de prachtige parktuin van het Blommerenbos. We kijken naar wat jij nodig hebt en wat bij jou past.

Je bevrijdt je van alles wat je niet meer dient, zodat je op een manier door het leven kunt gaan die bij je past, die goed voelt.

VAN STRESS NAAR (OPNIEUW) VOLUIT LEVEN

Je ontdekt de kracht van het brein (maar ook van je hart- en buikbrein), leert hoe stress werkt en wat je zelf kunt doen om stress te verminderen. 

Met de aangereikte handvatten en tools op jouw maat:

 • leer je triggers, belemmerende gedachten en oude overtuigingen (h)erkennen en stoppen
 • breng jij je (onbewuste) brein en de stressrespons tot rust
 • leer je omgaan met emoties (ze toelaten en doorvoelen maar niet meegaan in het oude verhaal)
 • herstel je de balans tussen het sympathische (gaspedaal) en de parasympatische (rem) zenuwstelsel
 • leer je je brein slim gebruiken om nieuwe, helpende gewoonten te automatiseren
 • omzeil je zelfsabotage en twijfel
 • geef jij je brein richting zodat je in overeenstemming met jouw verlangen voluit kan leven

DIT LEVERT HET JOU OP

 • Jezelf zijn is een vanzelfsprekendheid, je voelt dat je er werkelijk bent en laat jezelf zien.
 • Oude ballast is opgeruimd en belemmerende patronen zijn doorbroken en vervangen door nieuwe keuzes
 • Je voelt weer, je zit minder in je hoofd en veel meer in je lijf.
 • Je bent eerlijk en helder: je nee is echt nee en ja echt ja.
 • Je ervaart innnerlijke kalmte, ook op momenten van uitdagingen en ongeacht de omstandigheden van buitenaf.

Het meest fijne is dat je voortaan weet wat je moet doen op moeilijke momenten, dat je echt de antwoorden in jezelf vindt en dat je je eigen leiderschap ervaart. Daar waar je eerder overstuur, geïrriteerd angstig, onzeker, verlamd of twijfelend was, voel je nu vanuit kalmte wat jouw weg is. En natuurlijk kom je nog steeds dingen tegen of spelen oude verhalen nog op, alleen verlammen ze je niet meer. Jij leeft je mooiste leven, vanuit kracht en vertrouwen.

JOUW INVESTERING

Wanneer jij besluit dit traject te starten,  gaan we een gezamenlijk commitment aan. Ik verzeker jou blijvende, positieve veranderingen en jij engageert je om open te staan voor de kennis en tools die ik je aanreik en om er ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dit traject vraagt reflecterend vermogen en jouw inzet om de oefeningen en tools toe te passen gedurende 12 weken. Je krijgt de nodige hulpmiddelen en ondersteuning om dat in de aanvangsfase vol te houden . Na enkele weken ervaar je de winst en wordt het makkelijker om vol te houden. Uiteindelijk weef je je nieuwe helpende gewoonten als vanzelf door je dag.

Een daadwerkelijke, blijvende verandering kunnen we niet 'vlug-vlug' bewerkstelligen. Minimaal gaan we een traject aan van 5 sessies. De meeste mensen kiezen voor 10 sessies omdat het vaak wat dieper zit of er wat intensiever werk te doen is. Tussen de sessies is er altijd ondersteuning mogelijk via mail of beeldbellen.

PRIJS

5 sessies (analyse en 4 sessies) van anderhalf uur: 450 euro (in een periode van 3 maanden)

10 sessies (analyse en 9 sessies) van anderhalf uur: 800 euro (in een periode van 6 maanden)

Vormt de prijs een struikelblok voor jou, mail me dan.

Tijdens het intake gesprek (van anderhalf uur) krijg je al wat informatie en tips mee. Beslis je om na het  intakegesprek, niet te starten met het traject is dat uiteraard prima. Dan betaal je € 75 als bijdrage. Start je wel met het traject, dan is het intakegesprek gratis.

Inbegrepen in de prijs van het traject: hartcoherentie meting bij start en einde van het traject, verwerking vragenlijst, jouw persoonlijke plan op maat, een praktische werkbundel, een dagboek en een flesje biologische etherische olie - synergie- 'stress'.

Let wel: Ik heb geen erkenning als psycholoog in België, terugbetaling door de mutualiteit is helaas dus niet mogelijk

WAAR? 

De individuele sessies gaan door in Lanndgoed Blommerenbos in Bonheiden. Of in Mechelen bij praktijk Equilibrium.

Mechelen (Equilibrium - Stuivenbergbaan 33 - Mechelen)

Kan jij je moeilijk verplaatsen of is de verplaatsing te ver? Dan zijn ook beeldbeelsessies mogelijk. 

Meer info? 

Contacteer Johan: johan@deblijmakerij.be

Bekijk hieronder mijn cv.