Individuele coaching

Individuele coaching

Iets voor jou?
Kamp je met stress gerelateerde (psychische, emotionele en/of lichamelijke) klachten?  

Wil je niet telkens opnieuw in je verleden duiken maar wil je in het hier en nu werken aan jouw welzijn?  Probeerde je al veel en bracht dat wel inzicht en vooruitgang maar blijf je uiteindelijk 'vast zitten ' in het oude verhaal? Wil je op korte termijn positieve effecten ervaren?

Van 'stress' naar (opnieuw) voluit leven

Emotionele of mentale stress maar ook fysieke stress (te weinig rust of slaap, een kwetsuur, een infectie...) veroorzaken een onbalans. Lichaam en geest staan in doorlopende wisselwerking met elkaar en beïnvloeden elkaar. Waarschijnlijk ben je je wel bewust van gedachten of situaties die stress geven maar er zijn ook heel wat onbewuste gedachten en triggers (een geur, een ontmoeting, een reactie van iemand, iets dat gelinkt is aan een oude ervaring in je kindertijd...) die de stressrespons activeren. Dit gebeurt vaak zo automatisch en subtiel dat je niet altijd doorhebt dat ze de oorzaak zijn van allerlei klachten. Vaak zoek je dan afleiding of ben je heel bezig met allerlei activiteiten. Dat helpt op korte termijn maar zorgt er voor dat je op langere termijn jezelf uitput en je natuurlijk herstel verhindert, waardoor je klachten nog toenemen of er op een gegeven moment een 'crash' volgt. 

Tijdens een individueel traject werkt Johan samen met jou een persoonlijk plan uit, dat op een korte termijn een positief (blijvend) effect heeft. 

De sterkte van Johan is dat hij jouw noden, behoeften en oude programma's snel empatisch scant en daar op inspeelt. Al na de eerste werksessie vertrek je met hoop en ervaar je de eerste positieve veranderingen. 

Je ontdekt de kracht van het brein (maar ook van je hart- en buikbrein), leert hoe stress werkt en wat je zelf kunt doen om stress te verminderen. 

Met de aangereikte handvatten en tools  op jouw maat 

  • leer je triggers, belemmerende gedachten en oude overtuigingen (h)erkennen en stoppen
  • breng jij je (onbewuste) brein en de stressrespons tot rust
  • leer je omgaan met emoties (ze toelaten maar niet meegaan in het oude verhaal)
  • herstel je de balans balans tussen de sympathische (gaspedaal) en de parasympatische (rem) activiteiten: inspanning en stress wissel je bewust af met ontspanning en rust.
  • leer je je brein slim gebruiken om nieuwe, helpende gewoonten te automatiseren
  • omzeil je zelfsabotage en twijfel. 
  • geef jij je brein richting zodat je in overeenstemming met jouw verlangen voluit kan leven.

Je hebt geen controle over een situatie maar wel invloed op hoe je er mee omgaat op het moment dat jij je onbewuste brein aanstuurt. 

De tips, tools, adviezen en oefeningen steunen op fysiologische principes die het natuurlijk vermogen tot herstel uit te nodigen. Ze verlagen de activiteit in het emotionele brein op het niveau van het alarmcentrum, de amygdala. Als natuurlijk gevolg ontstaat een verschuiving van onbalans naar neutraal en herstelt de conditie van de interne leider, de Prefrontale Cortex. Deze verschuiving heeft een positieve invloed op je welzijn, energie, mildheid, zelfvertrouwen, creativiteit, helderheid, moed, vergeving en innerlijke kalmte. 

Herhaling is de sleutel om, gebruik makend van de plasticiteit van het brein, nieuwe neurale paden aan te leggen. Op den duur leidt dit tot het omzeilen van twijfel mechanismen in het brein. Zo stap jij in je kracht,  kom je weer in balans, neemt je gezondheid en energie toe en voel jij je veel beter in je vel.

Prijs voor een traject: € 500 (basisprijs) - € 600 (plusprijs) - € 400 (minprijs)  

Tijdens het intake gesprek krijg je al wat informatie en tips mee. Beslis je om na het  intakegesprek, niet te starten met het traject is dat uiteraard prima. Dan betaal je € 50 als bijdrage. Start je wel met het traject, dan is het intakegesprek gratis.

Inbegrepen in de prijs: hartcoherentie meting bij start en einde van het traject, verwerking vragenlijst, jouw persoonlijke plan op maat, een praktische werkbundel, een dagboek en een biologische etherische olie - synergie- 'stress'.

Dit traject vraagt reflecterend vermogen, open staan voor nieuwe kennis en de inzet om de oefeningen en tools consequent toe te passen gedurende 8 weken. Je krijgt de nodige hulpmiddelen en ondersteuning om ze in de aanvangsfase consequent toe te passen. Na enkele weken ervaar je de winst en wordt het makkelijker om ze toe te passen. Uiteindelijk weef je ze als vanzelf door je dag.

Een traject bestaat uit een intakegesprek, 5 sessies van 1 uur en 30 min en een evaluatiegesprek, gespreid over 8 weken. Daarbij werk je aan een duidelijk doel. Aanvullende individuele sessies zijn mogelijk.

Voor de start van het traject, vul jij een vragenlijst in. Tijdens het intakegesprek vormt de verwerking daarvan door Johan de rode draad.

De individuele sessies gaan door in het Blommerenbos in Bonheiden. Of in Mechelen.

Meer info? Contacteer Johan: johan@deblijmakerij.be 

Kan jij je moeilijk verplaatsen of is de verplaatsing te ver? Dan zijn ook beeldbeelsessies mogelijk.

Lees meer over Johan.