"Together"

       blijmakende zomer verwen-vierdaagse

 voor vrouwen

voelen, voeden, verzachten, verstillen, verbinden, verrijken en vieren 

                      vierdaagse van dinsdag 23 juli tot en met vrijdag 26 juli 2024  (van 10 u tot 17 u 30)

                                                             Blommerenbos Bonheiden

We delen, lachen, bewegen, raken aan, houden vast, laten los, dansen, rusten. 

We komen samen op adem op een prachtige plek in de natuur (met zwemvijver). We helpen elkaar om te vertrouwen op onze eigen kracht. 

Je staat bewust stil bij het leven, jouw lichaam, jouw innerlijke kern, gezondheid en geluk. Je beweegt van "denken en doen" naar "voelen en zijn". Je vertraagt en 'her'ont-moet jezelf in speelsheid en lichtvoetigheid.


De basis van elke dag is dezelfde: bewegen, dansen, ontspannen, ervaren, energetische oefeningen, een beetje breinkennis, qi gong, doeken massage (rebozo), stilte momentjes, kleine rituelen, zwemmen of pootje baden, lanterfanten, samen lunchen. De invulling is elke keer anders.

Telkens van  10 u tot 12 u en van 14 u tot 16 u nodigen Els en Suzanne je uit in: stilte momenten, beweging, diepe ontspanning, dans, dicht bij jezelf komen, zingen, speelsheid, hoofd-hart- en buik verbinden en contact maken met de natuur.

Als vanzelf ontstaat 'verbinding', we inspireren elkaar met onze wijsheid en talenten, onze passies, inzichten en ideeën maar niets 'moet', je kan gewoon zijn wie je bent. Samen creëren we een ruimte waar je je emoties kan en mag uiten en dichtbij je eigen kern komt. 

Extra verwenmoment: ' doe- en ervaringsworkshop: de kracht en pracht van rozen' met aroma therapeute Christa Standaert van 'Massage werkt'. Rozen staan al eeuwenlang symbool voor schoonheid, liefde en helende kracht. De roos is een hartopener maar heeft ook tal van helende en verzachtende eigenschappen. Je neemt een flesje rozenhydrolaat mee. 

Cuinaire verwennerij

We genieten van samen lekker en gezond tafelen. Chef van dienst is Johan Maigret. Hij tovert met kraakverse groenten van Bioboerderijen Ferm en de Baarbeekhoeve elke middag een verrassende maaltijd op tafel en zogt ook voor een lekker dessert. Op vrijdag sluiten we af met een  heerlijk Pakistaanse maaltijd, bereid door Rozeena Khan van Khana Take away.


Praktisch

vierdaagse van dinsdag 23 juli tot en met vrijdag 26 juli 2024

telkens van 10 u tot 16 u (met samen-lanterfanttijd tot 17 u 30) in het prachtige Blommerenbos (met zwemvijver) - voor en na kan je eventueel gaan wandelen in het aangrenzende Mispeldonk natuurreservaat

Als je van verder komt en een slaapplek zoekt in de buurt kan je je tentje opslaan op het landgoed zelf (mail ons voor meer info). Wij geven je ook graag tips voor een b&b in de buurt.

maximum 12 deelnemers

Prijs

€ 400 (minprijs € 350 - plusprijs - € 450) * zie prijzenbeleid 

koffie, thee, water, fruit, gezonde snacks en elke dag uitgebreide vegetarische lunch inbegrepen + flesje bio rozenhydrolaat + werkbundel

Begeleiding

Suzanne Demesmaeker (de Danserij): ademt dans, natuurlijke beweegheid en verbinding: danser, docent dansexpressie, choreograaf en lichaamstherapeut met een schat aan tools en ervaring ( eutonie, Alexandertechniek, Feldenkrais, yoga, meditatie en meridiaan Chi Kung)

Els Van Doorslaer (de Blijmakerij): ademt blij maken en nabij zijn: kind- en veerkracht coach (gepassioneerd door het brein, energetisch werk, Jins Shin Jyutsy en rebozo's (Mexicaanse massagedoeken).

Suzanne en Els worden blij als ze mensen met zichzelf en elkaar in verbinding kunnen brengen in een sfeer van veiligheid, speelsheid en vertrouwen en vanuit gelijk-waardigheid. 

Voor het eerst werken ze nu samen, vanuit een warme connectie en daar worden ze ook blij van.

workshop - de kracht en pracht van rozen

Christa Standaert van 'Massage werkt' is masseur, aromatherapeut en coach. Ze nodigt je uit om de spanning en stress uit je lichaam te laten verdwijnen en helpt je om je lichaam gezond te houden met essentiële oliën.

Chef van dienst

Johan Maigret is trauma therapeut en man van het brein maar ook een man van de buik :): hij houdt van koken en mooie presentaties. "Connection is the energy that is created between people
when they feel seen, heard and valued,
when they can give and receive
without judgment." Brené Brown.

Prijzenbeleid
De Blijmakerij streeft er naar om alle actviteiten toegangelijk te maken voor iedereen. Behalve door een lagere prijs (minprijs) aan te bieden voor wie wat krap zit, bieden we bij elke activiteit één deelnemer de kans om aan een heel beperkte prijs mee te doen.  De plusprijs is er voor wie graag iets meer kan en wil betalen om wie het niet zo breed heeft ook een kans te geven om mee te delen. Dat doen we in het volle vertrouwen dat mensen betalen wat ze kunnen.  

Locatie: Landgoed Blommerenbos