2-daags kampje                                      25 en 26 augustus 22

Inschrijven

2-daags zomerkampje met mogelijkheid om te overnachten


bewegen, yoga, meditatie, natuur-crea, dans, kampen maken, onderlinge kindermassage, zingen en ravotten in de natuur
voor (gevoeligere) kinderen van 8 tot 12 jaar
(uitzonderlijk iets jonger/ouder)
op een magische plek midden in het groen (Blommerenbos Bonheiden)

donderdag 25 augustus 9 u tot en met
vijdag 26 augustus 16 u 

overnachting mogelijk - naar keuze ofwel in (eigen) tentje of gezamenlijk in benedenruimte. 

Vind jouw kind dit toch nog wat te spannend, dan kan je het gewoon komen afhalen na de avondactiviteit (21 u) en 's ochtends weer brengen tegen het ontbijtmoment ( 8 u 30).

Kinderen krijgen 2 middagmaaltijden (met soep) op donderdag en vrijdag, 1 avondmaaltijd op donderdag en een ontbijt op vrijdag.

begeleiding
Els Van Doorslaer, initiatiefneemster Blijmakerij, zorgjuf, teacher Reis door het Lichaam, Heppie-masseur en 
Johan Maigret, van de Blijmakerij voor volwassenen, psycholoog en breinexpert

Dorien Guns, natuurprinses

Monika Ackovski, hulpprinses met een groot hart voor kinderen
Magda Meert, soepkoningin :)
Mieke Van den Bossche, lady of the house :)


Workshops
Christa Standaert, masseur, aromatherapeut en coach

Er zijn steeds 3 begeleiders aanwezig zodat er ruimte is om elk kind persoonlijke aandacht te geven.


basisprijs € 120 voor 2 dagen, alles inbegrepen
€ 110 per kind voor 2 of 3 kinderen van hetzelfde gezin

plusprijs (voor wie meer wil/kan betalen - hiermee help je om minder begoede kinderen ook te laten deelnemen): € 140

Ook als je het financieel moeilijker hebt, kan je kind deelnemen. Mail me dan. els@deblijmakerij.be.

Maximum 14 deelnemertjes omdat we graag aandacht willen hebben voor elk kind.

Inschrijven doe je onderaan deze pagina.

In de voormiddag bewegen we, zingen, tekenen, dansen en doen we aan yoga of onderlinge kindermassage. De klemtoon ligt op vreugde en genieten van het samen spelen in de natuur maar er is ook aandacht voor emoties en gevoelens. Kinderen voelen zelf wat ze nodig hebben en mogen altijd gebruik maken van de stiltekamer binnen of buiten (de prachtige parktuin :)). Niet alles moet, veel mag. Kinderen kiezen de activiteiten die hen het best liggen maar proberen ook wel eens iets dat ze minder aanspreekt en zijn dan meestal blij dat ze zichzelf overwonnen hebben. Ieder kind zet zo ongemerkt stapjes op zijn eigen tempo. We maken vooral veel plezier! 

Van 12u 15 tot 12u 45 is er tijd  voor de lunch. Wij zorgen voor een broodmaaltijd, een kom verse soep en een stuk fruit. Van 12u 45 tot 13 u 30 houden we rust: we starten met een fijne meditatie en een kwartier stilte (sommige kinderen vallen immers in slaap) daarna is er tijd om op de matrasjes rustig te lezen of te tekenen/kleuren.

In de namiddag is er tijd voor natuurexploratie en ravotten of knutselen. We smullen rond 15u een gezond tussendoortje en eindigen om 16u. Tot aan de avondmaaltijd is er tijd voor vrij spel (onder begeleiding). Na het eten maken we een kampvuur en daarna volgt een wandeling over het domein met zelfgemaakte lichtjes én een spel. 

Om 21 u zoeken we de rust op. Samen op de matrasjes volgt er nog een slaapmeditatie en een voetmassage zodat de kinderen heerlijk rustig hun bed in kunnen. Om 21 u 30 gaat het licht uit. We gebruiken de beneden ruimtes als slaapzaal.

De tentjes slaan we op in de parktuin. 

1 begeleider slaapt samen met de kinderen in de benedenruimte en 1 begeleider slaapt in een tent vlakbij de kamperende kinderen - 1 begeleider is stand-by.

s' Ochtends staan de kinderen rustig op, ieder in zijn of haar eigen tempo. Wassen kan in de douche beneden of onder de buitendouche. We nuttigen samen een ontbijt rond 9 u en starten de dag rond 10 u met een zoektocht in het aanpalende Mispeldonk. In de namiddag is er tijd om te genieten van de zwemvijver (steeds met toezicht) en om met een rustige activiteit de 2-daagse af te sluiten.


Landgoed Blommerenbos is een stilteplek en Ontmoetingscentrum. Het 8 Ha groot landgoed maakt deel uit van natuurgebied Mispeldonk. Dat we mogen verblijven op deze prachtige plek is een echt geschenk. Heel veel dank aan Mieke Van den Bossche.