kindertraining  'Blij jezelf'

Blij jezelf - jouw gevoelige kind weerbaar en gelukkig!

De Blijmakerij methodiek steunt op (wetenschappelijke en empirische) kennis over het emotioneel functioneren, de stressgevoeligheid en de werking van het brein van gevoelige kinderen. Die combineer ik met al wat ik van deze schitterende kinderen mocht leren.

De training richt zich voornamelijk op kinderen die hoog gevoelig en/of hoog sensitief zijn maar is ook geschikt voor kinderen die omwille van een andere reden kampen met gevoeligheid en stress.

Elke reeks bestaat uit 5 kidssessies en 1 oudersessie.

Reeks 1 en reeks 2 vullen elkaar mooi aan maar kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

Opdat deze sessies jouw kind blijvend zouden helpen, is het cruciaal dat jij als ouder je kind begeleidt en ondersteunt bij wat het leert. 

Dit vraagt van jullie als ouders een deelname aan de oudersessies en het dagelijks minimaal twintig minuten vrij maken om met jouw kind te oefenen en het te begeleiden.

Los van of aanvullend op deze reeks(en) is ook een individueel coachtraject mogelijk.
Neem gerust contact op als je hierover meer info wil.

Een (hoog)gevoelig kind is snel van slag en zijn potje loopt vaak over doordat zijn 'stresssysteem' sneller in het rood gaat. Het neemt heel veel waar en verwerkt de dingen diepgaand. Een (hoog)gevoelig kind beleeft zijn eigen emoties intens maar merkt ook een scala aan subtiele emoties op bij anderen. Bovendien onderdrukt het ook vaak zijn emoties om net te zijn als andere kinderen. Dat onderdrukken is als een 'bal krampachtig onder water duwen', het put uit en uiteindelijk ontploft je kind of slaat het onverwerkte emoties op in het lichaam, wat leidt tot allerlei klachten.

De twee grootste uitdagingen voor een (hoog)gevoelig kind zijn dus voorkomen dat het 'in de rode stresszone' terecht komt en leren omgaan met zijn intense emoties, zodat het zichzelf met al zijn schitterende kwaliteiten kan zijn.

Om jouw kind (en jou, als ouder) met die uitdagingen te leren omgaan focussen we in reeks 1 vooral op het versterken van de veerkracht door te leren hoe je 'het stressmannetje' in je brein tot rust kan brengen. In reeks 2 ligt de nadruk om het omgaan met emoties.

In reeks 1 - Mijn brein helpt mij om rustig en blij te zijn! leert je kind dat het precies goed is zoals het is. Wanneer het begrijpt hoe zijn hersenen werken, kan het zichzelf ook beter begrijpen. Je kind maakt gebruik van zijn nieuwe breinkennis om het stressmannetje in zijn brein te kalmeren en zich zo te ontspannen. Het leert piekergedachten om te zetten in positieve gedachten en leert hoe je brein-geluk stofjes actief kan maken.


Reeks 1 - Mijn brein helpt mij om blij en rustig te zijn (periode november - december 2023)
1 oudersessie + 5 kindersessies op woensdagnamiddag of op zondagvoormidda


Een 2e reeks volgt in 2024 met als thema 'zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld'.