Kalmte en Ki dag in contact met jezelf en de natuur

zondag 28 juli  2024 van  10 u tot 16 u 30 

stilteplek Landgoed Blommerenbos - Bonheiden (bij Mechelen)

begeleiding: Johan Maigret 

Wat?

Een levensveranderende ervaringsdag die je helpt om een gezonder, gelukkiger leven te leiden en je veerkracht te herstellen.

Je kalmeert je brein en zenuwstelsel, waardoor je met meer innerlijk kalmte de uitdagingen in je leven aan kan gaan.

Je maakt contact met 'ki' of 'qi', de bron van onze levensenergie, jouw innerlijke kracht. Hierdoor voel je je energieker en handel je vanuit een natuurlijke staat van kalmte.

Inhoud?

We leven in een wereld die ons continue probeert af te leiden. De vele prikkels waaraan we worden blootgesteld, putten ons brein uit. Het gevolg is dat we continu aan staan, ons steeds meer gespannen voelen en minder levensvreugde ervaren.

Tijdens deze dag leer je jezelf weer in balans brengen door bewust te kiezen voor korte herstelmomenten die je door je dag weeft. Dat doe je met eenvoudige, diep ontspannende oefeningen en technieken, die gestoeld zijn op de sleutelprincipes van Innerlijke kalmte en kracht. Je ervaart hoe je de constante stroom van gedachten in je hoofd kalmeert, je brein en zenuwstelsel tot rust brengt en contact maakt met een onaangeboorde energiebron in jezelf.

De basistheorie over hoe de stressrespons werkt in ons brein en lichaam en hoe we die kunnen kalmeren, is de rode draad doorheen deze dag. Johan vult die aan met geheimen van het gebruik van levensenergie (de Ki) zodat je krachtiger en energieker in het leven staat. Die inzichten verwierf hij tijdens intensieve beoefening van Taekwondo op weg naar de zwarte band. Deze technieken zijn niet alleen krachtig, maar hebben ook bewezen buitengewoon effectief te zijn tegen stress, slapeloosheid en zelfs burn-out. Ze bieden een pad naar innerlijke kalmte en welzijn, waardoor je je verjongd en verfrist voelt.

Hoe?

Na een beknopte en heldere uitleg duiken we meteen in 'het ervaren en doen'

Alle oefeningen zijn gestoeld op de natuurlijke processen van groei en herstel. Ze steunen op (wetenschappelijke en empirische) kennis over de werking van ons stress-systeem. 

Ze zijn fijn om te doen en voor iedereen toegankelijk, je doet mee op je eigen tempo en volgens je eigen mogelijkheden.

Ontdek je balans en transformeer je leven.

We gaan aan de slag met:

  • krachtige oefeningen (uit de taekwondo) om je innerlijke kracht te voelen en te benutten
  • eenvoudige energetische oefeningen (uit de Chinese en Japanse geneeskunde) die je zenuwstelsel kalmeren
  • de kracht van je glimlach, van neuriën, van dankbaarheid, van een koude-prikkel.....
  • een hartcoherentie oefening - mediatie (je krijgt de audio, ingesproken door Johan)
  • bosbaden' (Shinrin-yoku - ontstaan in de Japanse cultuur): je bewust laten onderdompelen in het bos

We genieten van rust- en stiltemomenten in verbinding met de natuur. We werken in een sfeer van openheid, veiligheid, vertrouwen, lichtheid en speelsheid.

Er is ook tijd en ruimte om een kleine wandeling te doen, gewoon niks doen en genieten van de natuur.

De plek draagt bij aan de kracht van de training. Landgoed Blommerenbos is een bijzondere stilteplek, die deel uitmaakt van het natuurgebied 'Mispeldonk'. Je kan de dag beginnen of afsluiten met een heerlijke wandeling daar.

Resultaat?

Je past praktische inzichten en tools toe, die de 'stressrespons' in je brein uitdoven. Je activeert je eigen 'levensenergie' en natuurlijk herstellend en zelfregulerend vermogen.

Met een eenvoudig maar krachtig plan, dat weinig tijd vraagt, kan je meteen zelf aan de slag, Je ervaart al snel meer kalmte en welzijn.

Begeleiding

Johan Maigret

Johan houdt van mensen en is een gepassioneerde coach. Zijn professionele achtergrond situeert zich in de psychologie en de psychosomatische fysiotherapie. Hij combineert zijn expertise in de hersenwetenschap en hartcoherentie met Oosterse wijsheid. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweeft hij met zijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. Hij beoefende intensief Taekwondo (oude Koreaanse krijgskunst) en haalde een zwarte band. Al meer dan 25 jaar begeleidt en coacht hij mensen en verzorgt hij trainingen en opleidingen. 

Prijs: € 130 (basisprijs) - plusprijs: € 150 (voor wie iets meer kan-wil betalen en er op die manier mee voor zorgt dat wie het minder breed ook kan deelnemen) - minprijs: € 110 (voor wie financieel wat krapper zit). Mocht de minprijs nog een belemmering zijn om deel te nemen, mail dan even: johan@deblijmakerij.be.

(gezonde lunch, drank en syllabus inbegrepen)

Je inschrijving is definitief na overschrijving van het totale bedrag op rekening NL46ASNB0778033260 t.a.v. J.M. Maigret met vermelding Kom tot rustdag + datum

Minimum aantal deelnemers: 7       Maximum: 14

Schrijf in

Landgoed Blommerenbos