jongeren aanbod

Als jij je kalm, ontspannen, gefocust en zelfverzekerd voelt tijdens het studeren en het afleggen van examens, is de kans veel groter dat je mooie resultaten haalt. Bovendien bespaar je jezelf de ellende van stress, piekeren of faalangst.

In deze reeks geven we je concrete tools en tips mee waarmee jij niet alleen rustiger en met vertrouwen de leerstof kan opnemen maar die je ook helpen om kalm en gefocust te blijven tijdens toetsen en examens. Die tools helpen je trouwens ook op andere momenten om rustig (bij) jezelf te blijven.

Wat mag je verwachten?

Je begrijpt wat er in je brein gebeurt bij stress en meer bepaald bij examenstress. Als jij weet hoe stress werkt, kan je er ook veel kalmer bij blijven.

Je leert en ervaart hoe je de stressrespons in je brein kan stoppen en kalm en geconcentreerd kan blijven onder druk.

Uit de toolbox adem-, ontspannings- visualisatie en energetische oefeningen die we je aanreiken, kies jij degene die het best voor jou werken.

Met de Freeze-Frame techniek leer je jezelf binnen 2 tot 3 minuten kalmeren.

Je buigt belemmerende of negatieve gedachten om naar positieve overtuigingen.

woensdag 10, 24 en 31 mei 2023 van 14 u 30 tot 16 u 00

voor 15- tot 21-jarigen

Begeleiding: Kristin Ruys (psychologe, dans- en yogadocente) en Els Van Doorslaer (remedial teacher)

Vertrouwen en verbinding staan centraal. We werken in een sfeer van speelsheid waarin je je veilig voelt.

Dit traject valt onder het project 'Eerstelijns en gespecialiseerde psychologische zorg'. Je betaalt € 7,5 voor de 3 sessies.

Omdat er een opbouw in de lessen zit en we ook een groepssfeer willen creeëren is het niet mogelijk om een enkele les te volgen.