zomerkampje van maandag 4 juli tot en met vrijdg 8 juli 2022

Inschrijven

vijfdaags zomerkampje
 

bewegen, yoga, meditatie, natuur-crea, dans, kampen maken, onderlinge kindermassage, zingen en ravotten in de natuur 

voor kinderen van 6 tot 12 jaar 

(uitzonderlijk iets jonger/ouder)  

op een magische plek midden in het groen (Blommerenbos Bonheiden)

maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli 2022 van 9 u  tot 16 u 

begeleiding
Els Van Doorslaer, zorgjuf, teacher Reis door het Lichaam, Heppie-masseur
Joke Lens, kinderyogadocente en kindercoach

Peggy Van Looy, klankbeleving voor kinderen
Patricia Quintens, creatief therapeut

Helpende handenNicole Geens,  Magda Meert

Mieke Van den Bossche, lady of the house :)

basisprijs € 175 voor 5 dagen, soep en gezonde namiddagsnack en alle materialen inbegrepen: € 150 voor 2 of 3 kinderen van hetzelfde gezin 

plusprijs (voor wie meer wil/kan betalen - hiermee help je om minder begoede kinderen ook te laten deelnemen): € 200 /€ 175 voor 2 of 3  kinderen uit eenzelfde gezin 

Ook als je het financieel moeilijker hebt, kan je kind deelnemen. Mail me dan. Meer info: els@deblijmakerij.be.

Voor en na is er opvang, er is dan geen activiteit maar kinderen kunnen in de tuin spelen onder toezicht. We openen de tuin van Tralala om 8u en sluiten af om 17u.

Maximum 18 deelnemertjes omdat we graag aandacht willen hebben voor elk kind.

Inschrijven doe je onderaan deze pagina.

In de voormiddag bewegen we, zingen, tekenen, dansen en doen we aan yoga of onderlinge kindermassage. De klemtoon ligt op vreugde en genieten van het samen spelen in de natuur maar er is ook aandacht voor emoties en gevoelens. Kinderen voelen zelf wat ze nodig hebben en mogen altijd gebruik maken van de stiltekamer binnen of buiten (de prachtige parktuin :)). Niet alles moet, veel mag. Kinderen kiezen de activiteiten die hen het best liggen maar proberen ook wel eens iets dat ze minder aanspreekt en zijn dan meestal blij dat ze zichzelf overwonnen hebben. Ieder kind zet zo ongemerkt stapjes op zijn eigen tempo. We maken vooral veel plezier! Elk kind krijgt een edelsteen, stressbal en een etherische biologische olie. 

Van 12u tot 12u45 is er tijd om onze zelf meegebrachte lunch te verorberen. Wij zorgen voor een kom verse soep. Van 12u45 tot 14u houden we rust: we starten met een fijne meditatie, daarna is er tijd om een boekje te lezen, te luieren in het gras. Wie wil, kan helpen de gezonde namiddagsnack te maken.

In de namiddag is er tijd voor kampen bouwen, natuurexploratie en ravotten of knutselen. We smullen rond 15u een gezond tussendoortje en eindigen om 16u.

Als het weer het toelaat, spelen en eten we buiten. Bij slecht weer hebben we een mooie ruimte binnen, die in contact staat met de natuur.

Onze ervaring is dat de mix van leeftijden heel goed werkt, de oudere kinderen vinden het fijn om de jongere kinderen te helpen. De jongere kinderen genieten dan weer heel erg van de aandacht van hun buddy's.

Landgoed Blommerenbos is een stilteplek en Ontmoetingscentrum. Het 8 Ha groot landgoed maakt deel uit van natuurgebied Mispeldonk. Dat we mogen verblijven op deze prachtige plek is een echt geschenk. Heel veel dank aan Mieke Van den Bossche.