zomerkampje van maandag 4 juli tot en met vrijdg 8 juli 2022                      volzet!!!  

Inschrijven

vijfdaags zomerkampje = volzet


bewegen, yoga, meditatie, natuur-crea, dans, kampen maken, onderlinge kindermassage, zingen en ravotten in de natuur
voor (gevoeligere) kinderen van 6 tot 12 jaar
(uitzonderlijk iets jonger/ouder)
op een magische plek midden in het groen (Blommerenbos Bonheiden)
maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli 2022 
van 9 u tot 16 u

begeleiding
Els Van Doorslaer, initiatiefneemster Blijmakerij, zorgjuf, teacher Reis door het Lichaam, Heppie-masseur

Joke Lens, kinderyogadocente en kindercoach

Peggy Van Looy, kindcoach - klankbeleving

Nicole Geens, creatief kind-verbinding coach

Johan Maigret, gezicht achter het Blijmakerij aanbod voor volwassenen,zijn professionele achtergrond situeert zich in de psychologie, de psychosomatische fysiotherapie en de hersenwetenschappen.


Monika Ackovski, hulpprinses met een groot hart voor kinderen
Magda Meert, soepkoningin :) 

Mieke Van den Bossche, lady of the house :)

Er zijn steeds 3 begeleiders aanwezig zodat er ruimte is om elk kind persoonlijke aandacht te geven.

Elk kind krijgt een edelsteen, en een flesje rustgevende etherische biologische olie.
  

basisprijs € 175 voor 5 dagen, soep en gezonde namiddagsnack en alle materialen inbegrepen 

€ 150 voor 2 of 3 kinderen van hetzelfde gezin

plusprijs (voor wie meer wil/kan betalen - hiermee help je om minder begoede kinderen ook te laten deelnemen): € 200 /€ 175 voor 2 of 3 kinderen uit eenzelfde gezin

Ook als je het financieel moeilijker hebt, kan je kind deelnemen. Mail me dan. els@deblijmakerij.be.

Voor en na is er opvang voor kinderen van ouders die werken, er is dan geen activiteit maar kinderen kunnen in de tuin spelen onder toezicht. We openen  om 8u en sluiten af om 17u.

Maximum 18 deelnemertjes omdat we graag aandacht willen hebben voor elk kind.

Inschrijven doe je onderaan deze pagina.

In de voormiddag bewegen we, zingen, tekenen, dansen en doen we aan yoga of onderlinge kindermassage. De klemtoon ligt op vreugde en genieten van het samen spelen in de natuur maar er is ook aandacht voor emoties en gevoelens. Kinderen voelen zelf wat ze nodig hebben en mogen altijd gebruik maken van de stiltekamer binnen of buiten (de prachtige parktuin :)). Niet alles moet, veel mag. Kinderen kiezen de activiteiten die hen het best liggen maar proberen ook wel eens iets dat ze minder aanspreekt en zijn dan meestal blij dat ze zichzelf overwonnen hebben. Ieder kind zet zo ongemerkt stapjes op zijn eigen tempo. We maken vooral veel plezier! 

Van 12u 15 tot 12u 45 is er tijd om onze zelf meegebrachte lunch te verorberen. Wij zorgen voor een kom verse soep. Van 12u 45 tot 13 u 30 houden we rust: we starten met een fijne meditatie en een kwartier stilte (sommige kinderen vallen immers in slaap) daarna is er tijd om op de matrasjes rustig te lezen of te tekenen/kleuren.

In de namiddag is er tijd voor kampen bouwen, natuurexploratie en ravotten of knutselen. We smullen rond 15u een gezond tussendoortje en eindigen om 16u.

Als het weer het toelaat, spelen en eten we buiten. Bij slecht weer hebben we een mooie ruimte binnen, die in contact staat met de natuur.

Onze ervaring is dat de mix van leeftijden heel goed werkt, de oudere kinderen vinden het fijn om de jongere kinderen te helpen. De jongere kinderen genieten dan weer heel erg van de aandacht van hun buddy's.
Landgoed Blommerenbos is een stilteplek en Ontmoetingscentrum. Het 8 Ha groot landgoed maakt deel uit van natuurgebied Mispeldonk. Dat we mogen verblijven op deze prachtige plek is een echt geschenk. Heel veel dank aan Mieke Van den Bossche.