Kalmte & koudetraining

zaterdag 2 maart 2024 van 13 u tot 17 u 30

stilteplek Landgoed Blommerenbos - Bonheiden (bij Mechelen)

begeleiding: Dr. Haïke De Vlieger

Els Van Doorslaer en Johan Maigret

de opbrengst gaat naar team MattiBollers dat de 1000 km fietst als eerbetoon aan Matthias

Deze kalmte & koud water workshop midden in de natuur is een echt cadeau voor jezelf. In de mooie, natuurlijke zwemvijver midden in de natuur ervaar je het ontspannende en helende effect van koud water. Je komt tot rust en reset je stressrespons.

Kanaalzwemster, wereldzeiler, en kinderpsychiater Haike De Vlieger begeleidt de sessie 'Koud en krachtig'. Deze koud water therapie voor beginners is voor alle leeftijden en vereist geen sportieve conditie. We vragen dat alleen mensen met hart- en vaatziekten en zwangere vrouwen een medisch attest voorleggen.

Vooraf dompelen Els Van Doorslaer en Johan Maigret je al onder in een bad 😉😊van kalmte-technieken en verwarmende energetische oefeningen.

  • ontdek het helende, ontspannende effect van koud water
  • ervaar een (h)eerlijke reset van lichaam en geest
  • verhoog je immuniteit en levenskwaliteit
  • verdrijf vermoeidheid en sombere stemming
  • kom uit je eigen comfortzone en verleg grenzen
  • ga van "denken en doen" naar "voelen en zijn"
  • vertraag en verbind met jezelf en met de natuur

Timing

13 u 00: onthaal en kennismaking met koffie en thee

13 u 30: technieken voor opwarming, kalmte en mentale sterkte met Els en Johan

14 u 30: pauze met gezonde versnaperingen

15 u 00: koud en krachtig workshop met Haike

17 u 00: afsluiting met warme soep en babbel

Johan leert ons hoe we met een krachthouding en innerlijke focus onze 'ki' (levensenergie) kunnen activeren. We gaan aan de slag met technieken en tools als visualisatie, meditatie en affirmatie die helpen om de koud water challenge aan te gaan maar die je even goed in je dagelijks leven kan toepassen. Warm-up via een eenvoudige zelfmassage met een massage doek.

Haike geeft eerst een theoretische uitleg over het effect en de voordelen van koude op het lichaam en maakt je vertrouwd met algemene "do's" en "don'ts" bij koudwaterervaringen. Daarna voegen we de daad bij het woord en gaan we samen, op eigen tempo, in het water. We sluiten af met een gezellige babbel, warme soep en een warm voetenbadje met essentiële olie voor wie wil.


De plek draagt bij aan de kracht van de training. Landgoed Blommerenbos is een bijzondere stilteplek, die deel uitmaakt van het natuurgebied 'Mispeldonk'. Je kan daar eventueel in de voormiddag een heerlijke wandeling maken.


Begeleiding

Dr. Haïke De Vlieger

Kanaalzwemster, wereldzeiler, en kinderpsychiater dr. Haïke De Vlieger is gepassioneerd door de gezonde effecten van koud water therapie. Op haar 50e zwom ze Het Kanaal over. Via 'Koud en Krachtig' maakt ze mensen via workshops en cursussen vertrouwd met koud water zwemmen. Haar begeesterde, professionele en medisch verantwoorde begeleiding zorgt er voor dat jij vol vertrouwen het water in kan.

Johan Maigret

Trauma therapeut, opgeleid als psycholoog en psychosomatisch fysiotherapeut en gecertificeerd hart-coherentie coach. Al meer dan 30 jaar begeleidt hij mensen met complexe klachten en coacht hij groepen en organisaties. Zijn jarenlange ervaring en expertise in de hersenwetenschap combineert hij met Oosterse wijsheid en is verweven met zijn persoonlijke ervaringen met PTSS en burnout.

Els Van Doorslaer

Els is het gezicht achter De Blijmakerij met een passie voor het 'blij maken' en verbinden van kleine en grote mensen. Ze werkt met kinderen en begeleidt Veerkracht-trajecten voor volwassenen binnen de eerstelijnspsychologische zorg (ELP) en gespecialiseerde zorg (GPZ). 

Praktisch en prijsinfo

Prijs: € 80 (basisprijs) - plusprijs: € 100 (voor wie iets meer kan-wil betalen en er op die manier mee voor zorgt dat wie het minder breed ook kan deelnemen of voor wie de MattiBollers extra wil steunen) - minprijs: € 60 (voor wie financieel wat krapper zit). Mocht de minprijs nog een belemmering zijn om deel te nemen, mail dan even: els@deblijmakerij.be. Per activiteit kan er steeds één iemand deelnemen aan sterk verminderd tarief.

(thee, koffie, gezonde versnaperingen, warme soep en syllabus inbegrepen)

Vooraf werken we in de verwarmde binnenruimte. Je kan je daar voor en na ter plekke omkleden. Voorzie een muts en warme kledij (ook handschoenen en warme sokken en een eigen grote handdoek). Na betaling ontvang je verdere praktische info en een plan voor wie zich vooraf al wat wil voorbereiden via koud douchen. Dat laatste is geen must. 

De opbrengst van deze dag gaat naar team MattiBollers dat de 1000 km van Kom op tegen Kanker fietst als eerbetoon aan Matthias, die deze lente 19 zou worden. Wil je graag een extra (fiscaal aftrekbare gift) doen, klik dan hier.

Els is meter van het team en ook Johan fietst mee.


Je inschrijving is definitief na overschrijving van het totale bedrag op met vermelding Koud water dag op rekening nummer BE24 9734 4584 1538 van de Blijmakerij

Minimum aantal deelnemers: 10       Maximum: 16

Schrijf in