zomerkampje augustus 2021

 DE TUIN VAN TRALALA
'blij met jezelf' zomerkampje
 

bewegen, yoga, meditatie, natuur-crea, dans, kampen maken, speelse workshop met geurtjes en edelstenen, NIA dans kids, onderlinge kindermassage zingen en ravotten in de natuur 

voor kinderen van 

6 tot 11 jaar 

(uitzonderlijk iets jonger of ouder)  

op een magische plek midden in het groen

maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus

Begeleiding
Els Van Doorslaer, zorgjuf, teacher Reis door het Lichaam, Heppie-masseur
Joke Lens, kinderyogadocente en kindercoach
Patricia Quintens, creatief therapeute
Lies Coppens ( Opvoeden van Binnenuit - Nia teacher)
CHrista Standaert (aromatherapeute)
Helpende handen: Dorien Guns, Monika Acovski, Nicole Geens; Magda Meert
Mieke Van den Bossche, lady of the house :


Landgoed Blommerenbos, Bonheiden

basisprijs €150 voor 5 dagen, soep en gezonde namiddagsnack inbegrepen - € 125 voor 2 of 3 kinderen van hetzelfde gezin - plusprijs: € 175 - € 150 voor kinderen uit eenzelfde gezin). Ook als je het financieel moeilijker hebt, kan je kind deelnemen. Mail me dan. 

Info en inschrijven: els@deblijmakerij.be.

Voor en na is er opvang, er is dan geen activiteit maar kinderen kunnen in de tuin spelen onder toezicht. We openen de tuin van Tralala om 8u en sluiten af om 17u.

Maximum 18 deelnemertjes omdat we graag aandacht willen hebben voor elk kind.

In de voormiddag bewegen we, zingen, tekenen, dansen en doen aan yoga. De klemtoon ligt op vreugde en genieten van het samen spelen in de natuur maar er is ook aandacht voor emoties en gevoelens. Kinderen voelen zelf wat ze nodig hebben en mogen altijd gebruik maken van de stiltekamer binnen of buiten (de prachtige parktuin :)). Niet alles moet, veel mag. Kinderen kiezen de activiteiten die  het best liggen maar proberen ook wel eens iets dat ze minder aanspreekt en zijn dan meestal blij dat ze zichzelf overwonnen hebben. Ieder kind zet stapjes op zijn eigen tempo.

Van 12u tot 12u45 is er tijd om onze zelf meegebrachte lunch te verorberen. Wij zorgen voor een kom verse soep. Van 12u45 tot 14u houden we rust: we starten met een fijne meditatie, daarna is er tijd om een boekje te lezen, te luieren in het gras. Wie wil, kan helpen de gezonde namiddagsnack te maken.

In de namiddag is er tijd voor kampen bouwen, natuurexploratie en ravotten of knutselen. We smullen rond 15u een gezond tussendoortje en eindigen om 16u.

Als het weer het toelaat, spelen en eten we buiten. Bij slecht weer hebben we een mooie ruimte binnen, die in contact staat met de natuur.

Onze ervaring is dat de mix van leeftijden heel goed werkt, de oudere kinderen vinden het fijn om de jongere kinderen te helpen. De jongere kinderen genieten dan weer heel erg van de aandacht van hun buddy's. 


Landgoed Blommerenbos is een stilteplek en Ontmoetingscentrum. Het 8 Ha groot landgoed maakt deel uit van natuurgebied Mispeldonk. Dat we mogen verblijven op deze prachtige plek is een echt geschenk. Heel veel dank aan Mieke Van den Bossche. 

Blommerenbos       Hendrik Consciencelaan 32        2820 Bonheiden

Inschrijven