Op weg naar meer kalmte, harmonie, levensvreugde en gezondheid 

een 'kom tot rust' dag in contact met jezelf en de natuur

van 9 u 30 tot 17 u

stilteplek Landgoed Blommerenbos - Bonheiden (bij Mechelen)

begeleiding: Johan Maigret en Els Van Doorslaer


Wil jij meer uit je hoofd en in je lijf, innerlijke rust ervaren en meer aan het roer staan van je eigen leven? Dan is deze ervaringsdag op een prachtige stilteplek iets voor jou.

op adem komen, vertragen en verstillen, verbinden met jezelf en de natuur

een dag voor jezelf op een prachtige stilteplek midden in de natuur 

met een grote parktuin én een natuur zwemvijver

                                      een ontspannende dag met een lange nawerking

Deze 'kom tot rust' dag midden in de natuur is een cadeau voor jezelf. Je mag even op adem komen in alle rust, op een mooie plek en in een warme sfeer. Met de nodige speelsheid, humor en lichtheid, dompelen we je onder in een bad van zelfzorg. In je badwater gieten we een paar geuten belangrijke breinkennis en een paar badparels oude wijsheid. 

We genieten rust- en stiltemomentjes in verbinding met de natuur. We werken in een sfeer van openheid, veiligheid, vertrouwen, lichtheid en speelsheid.

De basistheorie over hoe de stressrespons werkt in ons brein en lichaam en hoe we die kunnen kalmeren is de rode draad doorheen deze dag. Na een beknopte en heldere uitleg duiken we meteen in 'het ervaren en doen'. De oefeningen en ontspannings - en ervaringsmomenten (beweging, energetische oefeningen, relaxatie, mindful wandelen, blote voeten spel, eenvoudige meditatie, een zelf-voetmassage, ) zijn gestoeld op de natuurlijke processen van groei en herstel. Ze zijn fijn om te doen en voor iedereen toegankelijk, je doet mee op je eigen tempo en volgens je eigen mogelijkheden.

We balanceren ook op de slackline (al dan niet met een helpende hand) en ervaren zo hoe kalmte en rustig ademenen ons letterlijk in balans brengen.

Zwemmen of pootje baden in de prachtige zwemvijver is de kers op de taart.

Er is ook tijd en ruimte om gewoon in het gras te liggen, een kleine wandeling te doen, te dobberen in de zwemvijver.... gewoon niks doen en genieten van de natuur.

De plek draagt bij aan de kracht van de training. Landgoed Blommerenbos is een bijzondere stilteplek, die deel uitmaakt van het natuurgebied 'Mispeldonk'. Je kan de dag beginnen of afsluiten met een heerlijke wandeling daar. 

Je ervaart meteen het weldadige effect van de eenvoudige tools, oefeningen en tips die Johan en Els je aanbieden. Maar nog belangrijker is dat je er na deze dag ook makkelijker zelf mee aan de slag kan. Na een week of drie merk je al hoe je rustiger in het leven staat (waar niet alleen jijzelf maar ook je partner, kinderen, familie en vrienden mee van profiteren). 

In vergelijking met 20 jaar geleden komt er dagelijks 20 keer zoveel informatie op ons af. Onze hersenen krijgen de hele dag miljoenen prikkels te verwerken, zonder een kleine pauze. Ons brein is niet toegerust zijn op de hoeveelheid informatie en de drukte waar we dagelijks mee te maken krijgen. En onze kinderen, met hun brein dat nog in ontwikkeling is, zijn daar nog gevoeliger voor. Gelukkig kan je er wel iets aan doen. Tijdens deze dag krijg je drie gouden sleutels aangereikt. Een eerste belangrijke sleutel is bewustwording. Als je begrijpt dat de stressrespons in je brein nog werkt zoals in de oertijd, kan je daar bewuster mee omgaan. De tweede sleutel is je brein meer rustmomenten gunnen. Vergelijk het met een topsporter, die alleen maar traint en geen herstelmomenten inlast. Die crasht uiteindelijk. Weet dat de manier waarop we meestal ontspannen (lekker onderuit netflixen op de bank, op onze telefoon kijken.... ook belastend is voor ons brein. En stap 3 tenslotte is om met eenvoudige mind-body tools en het verbinden met de natuur je brein en lichaam weer in een staat van balans en kalmte te brengen. Weten is één, er daadwerkelijk mee aan de slag gaan is iets anders. Ook daar saboteert ons oerbrein (dat liefst niets wil veranderen) ons. Je leert hoe je jouw oerbrein te slim af kan zijn zodat je daadwerkelijk een stap naar meer welzijn en rust kan zetten.

Resultaat? Je kan zelf aan de slag met praktische inzichten en tools, die de 'stressrespons' in je brein uitdoven en de samenwerking met hart en buik herstellen. Je activeert je eigen natuurlijk herstellend en zelfregulerend vermogen. Met een eenvoudig maar krachtig plan, dat weinig tijd vraagt, kan je de volgende 3 weken aan de slag. Je ervaart al snel meer kalmte en minder innerlijke onrust. Er is nog 1 groeps online bijeenkomst voorzien na een tweetal weken om het geleerde te verankeren. 

Begeleiding

Johan Maigret

Johan houdt van mensen en is een gepassioneerde coach. Zijn professionele achtergrond situeert zich in de psychologie en de psychosomatische fysiotherapie. Hij combineert zijn expertise in de hersenwetenschap en hartcoherentie met Oosterse wijsheid. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweeft hij met zijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. Al meer dan 25 jaar begeleidt en coacht hij mensen en verzorgt hij trainingen en opleidingen.

en Els Van Doorslaer

Els is het gezicht achter de Blijmakerij. Ze coacht hooggevoelige en stressgevoelige kinderen en volwassen maar ze is vooral iemand die houdt van mensen samen brengen. Zij is de gastvrouw tijdens deze dag en begeleidt de speelse, energetische oefeningen en meditatieve momentjes in contact met de natuur. 

Prijs: € 130 (basisprijs) - plusprijs: € 150 (voor wie iets meer kan-wil betalen en er op die manier mee voor zorgt dat wie het minder breed ook kan deelnemen) - minprijs: €  110 (voor wie financieel wat krapper zit). Mocht de minprijs nog te hoog zijn, mail dan even: els@deblijmakerij.be. 

(gezonde lunch, drank, syllabus en een flesje etherische olie inbegrepen)

+ een online groepssessie na een 2-tal weken.

Voor wie er nood aan heeft, zijn nadien individuele sessies met Johan mogelijk in Mechelen, Bonheiden of via beeldbellen.

Je inschrijving is definitief na overschrijving van het totale bedrag op rekening NL46ASNB0778033260 t.a.v. J.M. Maigret met vermelding Kom tot rustdag + datum

Minimum aantal deelnemers: 8       Maximum: 16

Schrijf in