Kom tot rust-dag

Op weg naar meer kalmte, harmonie, levensvreugde en gezondheid 

een 'kom tot rust' dag in contact met jezelf en de natuur

 zondag 23 april 2023  

of

zondag 11 juni 2023

van 9 u 30 tot 17 u

stilteplek Landgoed Blommerenbos - Bonheiden (bij Mechelen)

begeleiding: Johan Maigret en Els Van Doorslaer

Wil jij meer uit je hoofd en in je lijf, innerlijke rust ervaren en aan het roer staan van je eigen leven?  Dan is deze leer- en ervaringsdag op een prachtige stilteplek midden in de natuur geknipt voor jou. 

Wat? Je leert je brein inzetten om je leven op een positieve manier te sturen. Die kennis helpt je ook om vanuit kalmte en mildheid om te gaan met je kinderen, partner, familie, vrienden of collega's.

Hoe?  Je maakt kennis met de basisprincipes, die helpen om de neurale bedrading in je hersenen te stroomlijnen richting innerlijke kalmte. Je ervaart hoe je de verbinding met je hart (gevoel) en je buik (intuïtie) kan versterken.

We gaan aan de slag met tips, stilte-, adem- en bewegingsoefeningen. Die zijn gestoeld op de natuurlijke processen van groei en herstel. Respect voor ieders tempo en mogelijkheden staat centraal.

We maken tijd voor rust- en stiltemomentjes in verbinding met de natuur. We werken in een sfeer van openheid, veiligheid, vertrouwen, lichtheid en speelsheid.

De plek draagt bij aan de kracht van de training. Landgoed Blommerenbos is een bijzondere stilteplek, die deel uitmaakt van het natuurgebied 'Mispeldonk'. Je kan de dag beginnen of afsluiten met een heerlijke wandeling daar. 

Resultaat? Je kan zelf aan de slag met praktische inzichten en tools, die de 'stressrespons' in je brein uitdoven en de samenwerking met hart en buik herstellen. Je activeert je eigen natuurlijk herstellend en zelfregulerend vermogen. Met een eenvoudig maar krachtig plan, dat weinig tijd vraagt, kan je de volgende 3 weken aan de slag. Je ervaart al snel meer kalmte en minder innerlijke onrust. Er is nog 1 groeps online bijeenkomst voorzien na een tweetal weken om het geleerde te verankeren. 

Begeleiding

Johan Maigret

Johan houdt van mensen en is een gepassioneerde coach. Zijn professionele achtergrond situeert zich in de psychologie en de psychosomatische fysiotherapie. Hij combineert zijn expertise in de hersenwetenschap en hartcoherentie met Oosterse wijsheid. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweeft hij met zijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. Al meer dan 25 jaar begeleidt en coacht hij mensen en verzorgt hij trainingen en opleidingen.

en Els Van Doorslaer

Els is het gezicht achter de Blijmakerij. Ze is remedial teacher, Heppie (kinder)masseur en teacher 'Reis door het Lichaam' maar vooral iemand die houdt van mensen samen brengen. Zij is de gastvrouw tijdens deze dag en zorgt voor speelse en energetische oefeningen in contact met de natuur. 

Prijs: € 125 (basisprijs) - plusprijs: € 150 (voor wie iets meer kan-wil betalen en er op die manier mee voor zorgt dat wie het minder breed ook kan deelnemen) - minprijs: €  100 (voor wie financieel wat krapper zit). Mocht de minprijs nog te hoog zijn, mail dan even: els@deblijmakerij.be. 

(gezonde lunch, drank en syllabus en een flesje etherische olie inbegrepen)

+ een online groepssessie na een 2-tal weken.

Voor wie er nood aan heeft, zijn nadien individuele sessies met Johan mogelijk in Mechelen, Bonheiden of via beeldbellen.

Je inschrijving is definitief na overschrijving van het totale bedrag op rekening NL46ASNB0778033260 t.a.v. J.M. Maigret met vermelding Kom tot rustdag + datum

Minimum aantal deelnemers: 8       Maximum: 16

Schrijf in