zomerkampje van maandag  3 tot en met vrijdag 7 juli 2023            

Inschrijven

vijfdaags zomerkampje

bewegen, yoga, meditatie, natuur-crea, dans, slack line, beek springen, kampen maken, onderlinge kindermassage, zingen en ravotten in de natuur

en nieuw deze zomer - lekker zwemmen in de zwemvijver (steeds onder toezicht) !!

voor (gevoeligere) kinderen van 6 tot 12 jaar (uitzonderlijk iets jonger/ouder)

op een magische plek midden in het groen (Blommerenbos Bonheiden)

maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli 2022 van 9 u tot 16 u

begeleiding
Els Van Doorslaer, initiatiefneemster Blijmakerij, zorgjuf, teacher Reis door het Lichaam, Heppie-masseur

Johan Maigret, gezicht achter het Blijmakerij aanbod voor volwassenen, neemt de klim- bouw, slackline en krachtspelen voor zijn rekening.

Monika Ackovski, hulpprinses met een groot hart voor kinderen

Magda Meert, soep- en bakkoningin

workshops

Christa Standaert, geurtjes&kleurtjes en relaxatie

Nicole Geets en Patricia Quintens, knutselen en creatieve activiteiten met natuurlijke materialen

In de voormiddag bewegen we, zingen, tekenen, dansen en doen we aan yoga of onderlinge kindermassage. De klemtoon ligt op vreugde en genieten van het samen spelen in de natuur maar er is ook aandacht voor emoties en gevoelens. Kinderen voelen zelf wat ze nodig hebben en mogen altijd gebruik maken van de stiltekamer binnen of buiten (de prachtige parktuin :)). Niet alles moet, veel mag. Kinderen kiezen de activiteiten die hen het best liggen maar proberen ook wel eens iets dat ze minder aanspreekt en zijn dan meestal blij dat ze zichzelf overwonnen hebben. Ieder kind zet zo ongemerkt stapjes op zijn eigen tempo. We maken vooral veel plezier! 

Van 12u 15 tot 12u 45 is er tijd om onze zelf meegebrachte lunch te verorberen. Wij zorgen voor een kom verse soep. Van 12u 45 tot 13 u 30 houden we rust: we starten met een fijne meditatie en een kwartier stilte (sommige kinderen vallen immers in slaap) daarna is er tijd om op de matrasjes rustig te lezen of te tekenen/kleuren.

In de namiddag is er tijd voor kampen bouwen, natuurexploratie en ravotten of knutselen. We smullen rond 15u een gezond tussendoortje en eindigen om 16u.

Als het weer het toelaat, spelen en eten we buiten. Bij slecht weer hebben we een mooie ruimte binnen, die in contact staat met de natuur.

Onze ervaring is dat de mix van leeftijden heel goed werkt, de oudere kinderen vinden het fijn om de jongere kinderen te helpen. De jongere kinderen genieten dan weer heel erg van de aandacht van hun buddy's.

prijs per kind

basisprijs: 175 € - € 150 (voor kinderen van eenzelfde gezin) verse soep, namiddagsnack en alle materialen inbegrepen).

plusprijs: € 200 - € 175

minprijs: 150 € - € 125

Wie de plusprijs betaalt zorgt er voor dat kinderen gezinnen die het financieel moeilijk hebben, toch kunnen deelnemen.

Mocht de minprijs voor jou een struikelblok vormen, mail dan naar els@deblijmakerij.be. We zoeken dan naar een prijs die voor jou wel haalbaar is.

Aantal deelnemertjes: max. 18 - minstens 12 deelnemertjes nodig om het kampje te laten doorgaan.
Landgoed Blommerenbos is een stilteplek en Ontmoetingscentrum. Het 8 Ha groot landgoed maakt deel uit van natuurgebied Mispeldonk. Dat we mogen verblijven op deze prachtige plek is een echt geschenk. Heel veel dank aan Mieke Van den Bossche.