"

3-daags retreat  'Kalmeer je brein en volg je hart' 

op weg naar meer rust, harmonie, levensvreugde en gezondheid 

lente 2023 (datum volgt weldra)

Kappellen-op-den-Bos (België)

een prachtige, natuurlijke omgeving, die uitnodigt tot groei, kalmte en rust

Een unieke mix van een training, diep ontspannende workshops én een retreat met tijd voor jezelf op een unieke plek in de natuur. 

Met eenvoudige oefeningen en tools, gebaseerd op ons natuurlijk herstellend vermogen, ervaar je hoe je jouw brein en lichaam weer tot rust kan brengen. Met het plan dat we je aanreiken, zorg je zelf voor een blijvend effect . 

Na het weekend volgen er 2 groepsessies (met een tussenpauze van een week) om het geleerde te verankeren en ervaringen uit te wisselen.


Wat mag je verwachten? 

een mix van leren, ervaren en genieten

contact maken met je hart, je buik, je intuïtie en je natuurlijk vermogen tot herstel

integratie van wijsheden uit eeuwenoude tradities met inzichten van de nieuwste (neuro) wetenschappen

begrip voor neuroplasticiteit, in feite een formule voor de aanleg van nieuwe neurale paden

een persoonlijk stappenplan naar duurzaam herstel, innerlijke rust en kalmte

begeleiding door bezielde en ervaren coaches en trainers

lekker en gezond eten

thuis komen bij jezelf en fijne ontmoetingen midden in de natuur 

genieten van de vele rust- en stilteplekken op het domein

vertragen en herbronnen

een boek lezen in de prachtige tuin of in je bad :)

overnachten in een prachtige, comfortabele 1- of 2-persoonskamer

Iets voor jou?

Wil jij je welzijn, levensvreugde, veerkracht en gezondheid verbeteren?

Wil je meer vanuit je hart leven en minder in je hoofd zitten?

Voel je je overprikkeld en kan je moeilijk ontspannen?

Reageer je vaak anders dan je zou willen? 

Heb je klachten die gerelateerd zijn aan stress en wil je weer voluit leven?

Leef je in een 'rush'? Heb je behoefte aan tot rust komen en herbronnen?

Wil je als ouder (grootouder) meer rust vinden bij jezelf en deze ook doorgeven aan je kinderen?

Wil je in je werkomgeving of als ondernemer beter omgaan met stress?

Herken jij je in één of meer van bovenstaande vragen, dan is deze retreat/training geknipt voor jou. Jong of oud (van 18 tot 88 :) ), man of vrouw.... je bent van harte welkom. 

Resultaten retreat/training

Met de aangereikte kennis en handvatten, waarbij het gaat om weten, herkennen- erkennen - toepassen én de wet van herhaling, neem jij de regie weer in handen. Je ervaart al snel een gevoel van welbehagen en ontspanning. Pas je gedurende 3 tot 6 weken het geleerde toe (en liefst ook langer) dan hervindt je innerlijke kalmte, neemt je levenskracht toe en verbetert je gezondheid. Je voelt je energieker en meer in evenwicht.


Programma

Op dag 1 (vrijdag) starten we met een cirkel, waarin we ons op een speelse manier met elkaar verbinden. Een cirkel nodigt uit om het onzegbare te delen en creeërt openingen naar verbinding, vreugde, empathie en welzijn. Je wordt uitgenodigd om je intentie voor het weekend helder te krijgen. We verkennen samen Koningsteen.  Nadien is er "time to mingle". Genieten van samen zijn. Of je neemt een lekker bad en trekt je terug op je kamer.

Elke ochtend voor het ontbijt kan je, blootvoets in de tuin, samen met Els de dag beginnen met energetische oefeningen. Zo begin je energiek en met focus de dag. 

Zaterdag laat Johan je in de voormiddag kennis maken met de werking van ons brein.  Het begrijpen hoe ons stresssysteem werkt en het herkennen en erkennen van de 'stresssignalen' van je lichaam is een eerste belangrijke stap om het 'alarmsysteem' (de amygdala) in je brein duurzaam tot rust te brengen. We focussen op het ombuigen van belemmerende overtuigingen en oude programma's in je brein. Je leert en ervaart hoe je stresspatronen omzet in kalmte en vreugde. Uitleg en toegankelijke, praktische oefeningen wisselen elkaar af. 

In de namiddag geniet je, na een heerlijke lunch op het terras, van vrije tijd: je kan wandelen of relaxen in de tuin. In de late namiddag komen we samen om de oefeningen van de voormiddag nog even op te frissen. Daarna neemt Johan je mee op een bijzondere stiltewandeling of neem je deel aan een ontspannende workshop klankbeleving met Peggy Van Looy. Met verschillende instrumenten en haar ontroerende stem, brengt Peggy je in diepe ontspanning. Je hoeft er alleen maar bij te gaan liggen en je te laten mee voeren op de golven van de klanken.

Na de avondmaaltijd heb je weer even tijd voor jezelf. 

We eindigen de avond samen met zang en muziek rond het vuur. Voor magische klanken wordt gezorgd door Soul Surfers. Mathias Van Den Bosch en Dirk Van Passel brengen hartverwarmende muziek die je lichaam en hart voedt met twinkelende en liefdevolle energie.  

Zondag ervaren we de verbinding met de kracht van hart en buik. Coherentie betekent dat hart, brein en emoties goed op elkaar afgestemd zijn. Met gemak en kalmte kan je dan aan wat op je pad komt en je voelt je energiek en evenwichtig. In deze tijd en met onze manier van leven, zijn we overprikkeld, zitten we vaak in ons hoofd en is er een onbalans tussen actie en recuperatie. Hartcoherentie trainen is een eenvoudige, snel werkende effectieve en wetenschappelijk bewezen manier om je autonome zenuwstelsel te kalmeren en het na stressvolle situaties weer snel in balans te brengen. In de voormiddag legt Johan het principe van 'hartcoherentie' uit, hij demonstreert en laat je ervaren hoe je in enkele minuten je hartcoherentie kan verbeteren. 

Na de zondagslunch houden we een uurtje siesta. Daarna kan je kiezen uit een aantal fijne workshops die je dicht bij jezelf brengen en waarin je volop kan ontspannen zodat je straks helemaal opgeladen naar huis vertrekt. Vanuit de verbinding met je eigen lijf ervaar je hoe je kunt verbinden met de wijsheid van je hart en je intuïtie. 

Keuze workshops zondagnamiddag

Just relax! Geniet van geur (natuurlijke, etherische olie) en (zelf)massage met Christa Standaert van 'Massage werkt'. We ruiken en ervaren het directe, ontspannende en helende effect van etherische olie. We verwennen onszelf met een geleide massage en een heerlijke voetenbadje. 

Just dance and move! met Suzanne Desmaeker, dansdocente. Je volgt de eenvoudige bewegingen op je eigen tempo en manier. Je hoeft niets te onthouden. Puur genieten en bewegen om je beter te voelen! De workshop is gebaseerd op hedendaagse dans, eutonie, Alexander techniek en focust op plezier, ontspanning  en lichaamsbewustzijn. 

We sluiten af met de ganse groep met een Talking stick ritueel (oud Indiaans), waarbij je spreekt met je hart en niet vanuit je hoofd. 

trainer - Johan Maigret

Johan houdt van mensen. Hij heeft meer dan dertig jaar kennis en ervaring op het gebied van persoonlijk leiderschap, psychologie, preventieve geneeskunde, psychosomatische fysiotherapie, hersenwetenschappen, coaching en eeuwenoude wijsheid-tradities. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweeft hij met zijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. HIj blijft gepassioneerd op zoek naar innovaties en methodieken, die het natuurlijk vermogen tot herstel optimaliseren. In zijn huidige levensfase voelt hij zich dankbaar, vol liefde en kracht. Vanuit dat gevoel wil hij mensen graag helpen innerlijke kalmte en vreugde te (her)vinden.

en Els Van Doorslaer

Mijn ervaring met het programma dat Johan voorstelt, had en heeft een enorme impact op mijn levenskwaliteit. Ik breng heel graag mijn verhaal, in de overtuiging dat het ook anderen kan helpen. Zelf werk ik vooral met kinderen als remedial teacher, trainer 'Reis door het lichaam' en Happy masseur voor kinderen. Maar ook grote kinderen :) begeleid ik heel graag. Vanuit mijn passie voor dans, lichaamswerk en energetisch werk zorg ik tijdens het weekend voor energetische en speelse oefeningen die je dicht bij jezelf brengen. Verbinden is iets waar ik blij van wordt. Daarom ben ik met heel veel plezier ook jullie gastvrouw tijdens dit weekend.

workshops

Suzanne Demesmaeker is  gepassioneerd door dans. Als docent in de Dansexpressie en als choreograaf, verdiepte ze zich in hedendaagse dans, Eutonie en Alexandertechniek. Ze weeft deze kennis en ervaring in de activiteiten die ze aanbiedt met haar Danserij.  Je mag een heerlijke mix van beweging, dans en spelen met bewustzijn en zorg voor je lijf verwachten. 

Christa Standaert van 'Massage werkt' is masseur, aromatherapeut en coach. Ze nodigt je uit om de spanning en stress uit je lichaam te laten verdwijnen en helpt je om je lichaam gezond te houden met essentiële oliën. Ze verdiepte zich in wildpluk en neemt mensen mee op ontdekkingstocht. Christa begeleidt ook individueel mensen in het doorvoelen van hun emoties. 

Peggy Van Looy zorgt via de klanken van drum, kalabas, klankschalen, windgong, ... en haar magische stem voor verbinding met de elementen, waardoor je de diepe ontspanning in je lichaam kunt ervaren. Het is haar missie om mensen te bezielen en te inspireren, zodat ze kunnen groeien in bewustwording. Peggy coacht  jongeren en volwassenen.

praktisch en prijs

Basisprijs: € 495 (in een tweepersoonskamer) - € 575 (in een eenpersoonskamer)
Plusprijs: € 575 ( in een tweepersoonskamer) - € 655 (in een eenpersoonskamer)
Minprijs: (voor wie het financieel krapper heeft): € 400  (in een twee persoons- kamer) - € 480 (in een eenpersoonskamer).

We hanteren dit prijssysteem zodat onze activiteiten toegankelijk zijn voor iedereen. De basisprijs is kostendekkend. Wie de plusprijs betaalt, zorgt er mee voor dat wie het wat krapper heeft, toch kan deelnemen. Dit tarief is voor wie voldoende financiële draagkracht heeft en voor wie de deelname aan het retreat als een kost kan inbrengen. De minprijs is voor wie het financieel wat krapper heeft. Je kan dit aangeven bij inschrijving. Is de minprijs nog te hoog voor jou, contacteer Els dan even.

in de prijs is inbegrepen:

  • het weekend met alle sessies en workshops
  • uitgebreid ontbijt op zaterdag en zondag, biologisch vegetarische lunch op zaterdag en zondag, avondmaal op vrijdag en zaterdag
  • doorlopend koffie/thee, pauze met vers fruit en koekjes
  • 2 overnachtingen in een eenpersoonskamer of gedeelde kamer (beddengoed en handdoeken inbegrepen)
  • materialen, werkbundel en twee online groepsessies

Het weekend gaat door op een bijzondere en inspirerende plek in de natuur: Koningsteen.
Het programma bevat bewust voldoende momenten om even tot rust te komen. Het natuurdomein laat toe dat je tijdens de vrije tijd een rustig plekje kan opzoeken.

Voor de training maken we gebruik van de prachtige Iris ruimte, het terras en de tuin bij mooi weer. De slaapkamers zijn ruim, heel comfortabel, licht en beschikken over een eigen badkamer en wc.

De online meetings worden tijdens het weekend afgesproken in onderling overleg. 

Je inschrijving is definitief na het overmaken van een voorschot van € 250 op rekeningnummer NL46ASNB0778033260 t.a.v. J.M. Maigret met vermelding 'retreat september'. Heb je nog vragen? Mail Johan: maigret60@gmail.com of Els: els@deblijmakerij.be 

Inschrijven doe je hier

Koningsteen ligt in Kapelle-op-den-Bos (tussen Antwerpene en Brussel) en is zowel met openbaar vervoer als met de wagen vlot bereikbaar. Zie hier voor meer info.