"

weekend retreat  'Kom tot rust' 

op weg naar meer rust, harmonie, levensvreugde en gezondheid 

zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024 telkens van 10 u tot 16 u 00 (met lanterfanttijd tot 17 u 30)

landgoed Blommerenbos Bonheiden

een unieke mix van een training én een retreat met tijd voor jezelf op een stilte plek

Je staat bewust stil bij het leven, jouw lichaam, jouw innerlijke kern, gezondheid en geluk. 

Je beweegt van "denken en doen" naar "voelen en zijn". 

Je vertraagt en 'her'ont-moet jezelf in speelsheid en lichtvoetigheid. Je verbindt buik, hart en hoofd.

wat mag je verwachten? 

een mix van leren, ervaren en genieten

contact maken met je hart, je buik, je intuïtie en je natuurlijk vermogen tot herstel

integratie van oefeningen en wijsheden uit eeuwenoude tradities met inzichten van de nieuwste (neuro) wetenschappen

thuis komen bij jezelf en fijne ontmoetingen midden in de natuur 

genieten van de rust- en stilteplekken op het domein - tijd om te lummelen, zwemmen, wandelen...

vertragen en herbronnen

begeleiding door bezielde en ervaren coaches 

lekker en gezond eten


programma

Elke ochtend starten we met energetische oefeningen en spel. Zo begin je energiek en met focus de dag. 

Zaterdag laat Johan je in de voormiddag kennis maken met de werking van ons brein.  Het begrijpen hoe ons stresssysteem werkt en het herkennen en erkennen van de 'stresssignalen' van je lichaam is een eerste belangrijke stap om het 'alarmsysteem' (de amygdala) in je brein duurzaam tot rust te brengen. Je leert en ervaart hoe je stresspatronen omzet in kalmte en vreugde. Uitleg en toegankelijke, praktische oefeningen (ki- en energetische oefeningen, hartcoherentie en visualisaties....) die meteen een kalmerend effect hebben) wisselen elkaar af. 

In de namiddag geniet je, na een heerlijke lunch buiten van me-tijd: je kan zwemmen of relaxen in de tuin. Daarna neemt Johan je mee op een bijzondere stiltewandeling. Of geniet je samen met Els in de tuin van een zelfmassage met rebozo-doeken (Mexicaanse massagedoeken).  Na 16 u 30 heb je nog lanterfanttijd tot 18 u 00.


Zondag ervaren we de verbinding met de kracht van hart en buik. We stemmen hart, brein en emoties op elkaar af. De focus ligt op lichaamswerk, relaxatie en 'voelen'. Vanuit de verbinding met je eigen lijf ervaar je hoe je kunt verbinden met de wijsheid van je hart en je intuïtie. 

keuze workshops zondagnamiddag

Just relax! Geniet van geur (natuurlijke, etherische olie) en (zelf)massage.We ruiken en ervaren het directe, ontspannende en helende effect van etherische olie. Verwen jezelf met een geleide massage en een heerlijke voetenbadje. 

Just move! Voel je energie weer stromen. Leer samen met Johan gebruik maken van je levensenergie (de Ki) zodat je krachtiger en energieker in het leven staat. Zijn inzichten verwierf hij tijdens intensieve beoefening van Taekwondo op weg naar de zwarte band. Deze technieken zijn niet alleen krachtig, maar hebben ook bewezen buitengewoon effectief te zijn tegen stress, slapeloosheid en zelfs burn-out. Ze bieden een pad naar innerlijke kalmte en welzijn, waardoor je je verjongd en verfrist voelt.

Nadien kan je nog een verfrissende duik in de zwemvijver nemen. 

trainer - Johan Maigret

Johan houdt van mensen. Hij heeft meer dan dertig jaar kennis en ervaring op het gebied van persoonlijk leiderschap, psychologie, preventieve geneeskunde, psychosomatische fysiotherapie, hersenwetenschappen, coaching en eeuwenoude wijsheid-tradities. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweeft hij met zijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. HIj blijft gepassioneerd op zoek naar innovaties en methodieken, die het natuurlijk vermogen tot herstel optimaliseren. In zijn huidige levensfase voelt hij zich dankbaar, vol liefde en kracht. Vanuit dat gevoel wil hij mensen graag helpen innerlijke kalmte en vreugde te (her)vinden.

en Els Van Doorslaer

Els ademt 'blij maken' en nabij zijn. Ze is kind- en veerkracht coach en gepassioneerd door 'verbinden',  energetisch werk, Jin Shin Jyutsy en rebozo's (Mexicaanse massagedoeken). Wat ze zelf leerde tijdens heel moeilijke periodes wil ze heel graag doorgeven aan kleine én grote kinderen. 

Johan en Els vullen elkaar heel goed aan. Hun gezamenlijke kracht is  dat ze jou snel een gevoel van veiligheid en vertrouwen geven tijdens groepsontmoetingen waardoor er diep leren, hartverbinding, co-creatie en transformatie kunnen plaats vinden.

praktisch en prijs

basisprijs: € 275 - plusprijs: 325 - € minprijs: € 225

werkbundel, flesje etherische olie, gezonde lunch en tussendoortjes inbegrepen

Als je van verder komt en een slaapplek zoekt, kan je je tentje opslaan op het landgoed zelf (mail ons voor meer info). Wij geven je ook graag tips voor een b&b in de buurt. 

Je inschrijving is definitief na het overmaken van een voorschot van € 100 op rekeningnummer NL46ASNB0778033260 t.a.v. J.M. Maigret met vermelding 'retreat augustus'. Heb je nog vragen? Mail Els: els@deblijmakerij.be

Inschrijven

Prijzenbeleid
De Blijmakerij streeft er naar om alle actviteiten toegangelijk te maken voor iedereen. Behalve door een lagere prijs (minprijs) aan te bieden voor wie wat krap zit, bieden we bij elke activiteit één deelnemer de kans om aan een heel beperkte prijs mee te doen. De plusprijs is er voor wie graag iets meer kan en wil betalen om wie het niet zo breed heeft ook een kans te geven om mee te delen. Dat doen we in het volle vertrouwen dat mensen betalen wat ze kunnen.   

Landgoed Blommerenbos

Stilteplek 'Landgoed Blommerenbos' grenst aan het natuurreservaat Mispeldonk, waar je prachtige wandelingen kan maken.