Kalmeer je brein en volg je hart  

een training waarbij jouw brein en de verbinding met je hart de sleutels zijn naar welzijn, harmonie en innerlijke kalmte


 een driedaagse  
voor vrouwen, midden in de natuur 
(Oase Nieuwland - Nederland)
juni 2022 - exacte datum volgt
met 4 weken online opvolging - ook individuele coaching sessies zijn mogelijk


Het programma begint met een lang weekend in een prachtige natuurlijke omgeving, die uitnodigt tot groei, rust en herstel. De groep telt maximum 8 tot 10 vrouwelijke deelnemers.

Leer vertrouwen op je innerlijke stem. Maak je los en vrij van alle belemmerende overtuigingen en oude programma's in je brein. Leer hoe je verbonden kunt blijven met de kracht van je hart. We gaan aan de slag met tips, rituelen, stilte-, adem- en bewegingsoefeningen. Die zijn gestoeld op de natuurlijke processen van groei en herstel. Respect voor ieders tempo en mogelijkheden staat centraal.

Je maakt kennis met de nieuwste inzichten vanuit de hersenwetenschappen, de bio-fysiologie, psychologie en spiritualiteit. De gezamenlijke online sessies gedurende de vier daaropvolgende weken maken deel uit van de training. Ze helpen je om het geleerde te integreren in je eigen leven. Voor wie, daarnaast, nood heeft aan persoonlijk maatwerk is ook individuele coaching mogelijk.

Els Van Doorslaer 

Minder dan vier weken intensieve training door Johan zorgden er voor dat ik angst en spanning kon loslaten, vreugde en hoop voel en dat mijn levenslust en energie terug keren. De periode daarvoor kon ik nauwelijks mijn hoofd boven water houden en was ik aan het 'overleven'. Johan begeleidt je vanuit gelijkwaardigheid op een compassievolle, doorleefde, rustige en humorvolle manier. Zijn coaching steunt op een immense kennis van het brein, onze fysiologie en de werking van natuurlijke herstelprocessen. De training is zo krachtig, dit 'wonder' is ook voor jou mogelijk is. Omdat ik het mijn iedereen van harte gun, deel ik met heel veel dankbaarheid en goesting :) mijn ervaringen tijdens deze training.

Karen Rossen

In 2018 leerde ik Johan kennen, toen ik begeleiding zocht op mijn pad naar het herstel van gezondheidsproblemen. Daarna volgde ik bij hem de opleiding Breinoptimalisatie. Een waardevolle opleiding, waarvan ik in mijn praktijk als intuïtief coach veelvuldig gebruik van maak. Ik vind het fijn, dat ik in deze mooie training, als Johans assistent, andere vrouwen mag begeleiden en er vooral voor hen kan zijn. 

trainer - Johan Maigret

Mijn professionele achtergrond situeert zich in de psychologie, de psychosomatische fysiotherapie en de hersenwetenschappen. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweef ik met mijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. Sinds meer dan 25 jaar begeleid ik cliënten met een complexe problematiek en verzorg ik trainingen en opleidingen. Ik blijf gepassioneerd op zoek naar innovaties en methodieken, die het natuurlijk vermogen tot herstel optimaliseren. In mijn huidige levensfase voel ik me dankbaar, vol liefde en kracht. Vanuit dat gevoel wil ik graag mijn kennis en ervaringen delen en doorgeven.

iets voor jou?

Legde je al een hele weg van groei en bewustwording af en deed je al heel wat om innerlijke kalmte te vinden en spanning los te laten? Word je in het nu echter nog vaak 'getriggerd' en lukt het moeilijk om kalmte en harmonie te vinden? Dan is deze training echt iets voor jou.

Bijna altijd heeft dit immers te maken met onbewuste patronen, die je pogingen om gelukkig te zijn in de weg staan. Belemmerende overtuigingen uit het verleden kunnen een blinde vlek zijn en je fysieke, emotionele en mentale welzijn in mindere of meerdere mate saboteren. Als het in je stijl van leven langdurig ontbreekt aan innerlijke kalmte en herstel, ontstaat er onbalans in je brein. Daardoor ben je minder in staat tot helder denken en trap je zo weer in oude valkuilen.

De training reikt je de tools aan om belemmerende overtuigingen en patronen te laten uitdoven. In dit programma, gericht op veiligheid, liefde en herstel leer je de neurale bedrading in je brein te stroomlijnen richting innerlijke kalmte.  

resultaten na de vier tot zes weken training

Je neemt de regie van jouw leven in handen en maakt gebruik van je nieuwe kennis over het brein om jouw leven op een positieve manier te sturen.

Je kan een gemoedstoestand van diepe ontspanning bereiken. 

Je herstelt je balans door je lat op de hoogte te leggen die past bij jouw natuur-van-zijn.

Je kan de conditie van je brein en je lichaam weer tot kalmte te brengen. 

Je ervaart meer vertrouwen in je eigen kracht en innerlijke wijsheid.

Je voelt je liefdevoller, leeft dichter bij jezelf en bij anderen. Je kan makkelijker omgaan met tegenslagen, de drukte om je heen en de moeilijke situatie waarin we nu leven.

praktisch

Voor de start van de training vul je een vragenlijst in die een inventarisatie maakt van je huidige gemoedstoestand. Een soort van nul-meting. Hierna volgt een korte telefonische uitwisseling met Johan.

Het weekend zelf gaat door op een bijzondere krachtplek in de natuur: 0ase Nieuwland. We verwachten je vrijdag vanaf 17 u. We eindigen zondag omstreeks 16 u. In het gastenverblijf kan je gebruik maken van de grote woonkamer. Er zijn 4 slaapkamers (2p. 3p. 3p. 6p.) en 2 badkamers.  Je logeert met 2 of 3 personen samen in een ruime kamer. In de 3-persoonskamers is er 1 bed op een vide (waar je kan rechtstaan) voor wie hecht aan wat meer privacy. Toilet en badkamers zijn gemeenschappelijk. Je kan je eigen tent meebrengen als je dat wenst. Gezonde, biologische maaltijden (met groenten uit de eigen tuin) zijn inbegrepen, evenals water, koffie en thee. Het grote natuurdomein laat toe dat je tijdens de vrije tijd een rustig plekje kan opzoeken. De sessies gaan door in de overdekte buitenruimte of de binnenruimte. Het programma bevat bewust voldoende momenten om even tot rust te komen.

De online meetings worden tijdens het weekend afgesproken in onderling overleg. 

Deze training is bedoeld als een 'act of kindness' en vanuit een doorvoelde keuze om dienstbaar te leven. Daarom kiezen we er bewust voor om de prijs laag te houden zodat in deze uitdagende periode dit aanbod toegankelijk is voor iedereen. Er is een plusprijs voor wie graag iets meer kan en wil betalen. Daarmee zorg je er mee voor dat we een verminderd tarief kunnen bieden aan wie het financieel moeilijk heeft (neem in dat geval contact op met Johan).   

Prijs voor de vierweekse training:  € 595 (plusprijs € 695) - intake, verblijf en maaltijden tijdens het weekend, materialen, werkbundel en 4 online sessies inbegrepen. Je inschrijving is definitief na het overmaken van een voorschot van € 150 op rekeningnummer NL46ASNB0778033260 t.a.v J.M. Maigret.  

Heb je nog vragen? Mail Johan: maigret60@gmail.com of Els: elsje.vd@telenet.be

Inschrijven