"

DE KRACHT VAN HET GETEMDE ONDERBEWUSTE

van angst naar liefde, vertrouwen en innerlijke kalmte

voor professionals (psychologen, therapeuten en coaches)

een training met een krachtige impact op jezelf en je werk

een weekend
in Koningsteen, Kapellen-op-den-Bos (België)
een prachtige, natuurlijke omgeving, die uitnodigt tot groei en rust
lente 2022- exacte datum volgt 

De training reikt jou en je cliënt de tools aan om belemmerende overtuigingen en patronen te vertragen en te laten uitdoven.

Je ervaart hoe je jouw cliënten in contact brengt met hun natuurlijk vermogen tot herstel. De ingang via het brein en de verbinding met het hart en de buik zijn daarbij de sleutels naar welzijn, harmonie en vertrouwen.


Met een krachtig plan gericht op veiligheid, liefde en dankbaarheid kan jij je cliënt leren om op vrij korte termijn de neurale bedrading in zijn brein te stroomlijnen richting innerlijke kalmte en herstel.

Kom je in je praktijk mensen tegen die gegijzeld geraakt zijn in spanning of angst? Bijna altijd heeft dat te maken met onbewuste patronen en belemmerende overtuigingen uit het verleden, die hun emotionele en mentale welzijn in mindere of meerdere mate saboteren.
In het onderbewuste lopen deze neurale programma's volledig geautomatiseerd. Als er in iemands levensstijl ook een langdurig gebrek is aan rust en herstel, ontstaat er onbalans in het brein. Daardoor vermindert het mogen om helder te denken en vergroot dit de kans om in oude valkuilen te trappen.

"Minder dan vier weken intensieve training zorgden er voor dat ik angst en spanning kon loslaten, vreugde en hoop voel en dat mijn levenslust en energie terug keren. Een heel duidelijk plan op mijn maat met korte, toegankelijke oefeningen op maat en veel rustmomenten gaf me dag na dag meer vertrouwen. Ook het helder duiden en het meteen halt toeroepen van belemmerende overtuigingen zorgden er voor dat mijn veerkracht vrij snel toenam en dat ik weer de regie in handen kon nemen. Vanaf dag één voelde ik weer hoop. " Els

Op dag 1 focussen we op het vertrouwen in je eigen innerlijke stem en het vrij komen van belemmerende overtuigingen en oude programma's in je brein. Je ervaart hoe je verbonden kunt blijven met de kracht van hart en buik. We gaan aan de slag met tips, rituelen, stilte-, adem- en bewegingsoefeningen. Die zijn gestoeld op de natuurlijke processen van groei en herstel. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten vanuit de hersenwetenschappen, de bio-fysiologie, psychologie en spiritualiteit. Ook de hartritme variatie en de manier waarop je die positief kan beïnvloeden, komt aan bod.

Op dag 2 staat de begeleiding van je cliënt centraal. Je integreert het geleerde in een praktisch programma, dat jij op maat van jouw cliënt kan aanpassen. In dit plan, gericht op veiligheid, liefde en herstel leert jouw cliënt de neurale bedrading met eenvoudige tools herprogrammeren en in balans brengen. Er is ook ruime aandacht voor de relatie met je cliënt. Hoe begeleid je die vanuit je eigen innerlijke kalmte en in contact met je intuïtie? We voorzien de gelegenheid om zelf een case in te brengen. 

trainer - Johan Maigret 

Mijn professionele achtergrond situeert zich in de psychologie, de psychosomatische fysiotherapie en de hersenwetenschappen. De organische mix van al deze kennis- en gevoelsgebieden, verweef ik met mijn persoonlijke ervaring met PTSS en burnout. Sinds meer dan 25 jaar begeleid ik cliënten met een complexe problematiek en verzorg ik trainingen en opleidingen. Ik blijf gepassioneerd op zoek naar innovaties en methodieken, die het natuurlijk vermogen tot herstel optimaliseren. In mijn huidige levensfase voel ik me dankbaar, vol liefde en kracht. Vanuit dat gevoel wil ik graag mijn kennis en ervaringen delen en doorgeven.

en Els Van Doorslaer

Mijn ervaring met het programma dat Johan voorstelt, had en heeft een enorme impact op mijn levenskwaliteit. Ik breng heel graag mijn verhaal in de overtuiging dat het ook anderen kan helpen. Vanuit mijn passie voor dans, lichaamswerk en energetisch werk zorg ik tijdens het weekend ook graag voor energetische en speelse oefeningen die je dicht bij jezelf brengen en die je ook kan gebruiken in je praktijk. 

resultaten training

jij
 • maakt gebruik van nieuwe kennis over het brein en de natuurlijke communicatie met hart en buik
 • leert om met valide tools een plan op maat te maken voor je cliënten
 • leert hoe je met een coherente ademhaling brein, hart en buik op één lijn kunt krijgen
 • vergroot het vertrouwen in je eigen kracht en innerlijke wijsheid
je cliënt
leert met de tools en begeleiding die je aanreikt
 • hoe hij een gemoedstoestand van diepe ontspanning kan bereiken
 • de conditie van het brein en lichaam weer tot kalmte te brengen
 • makkelijker omgaan met tegenslagen, drukte en de moeilijke situatie waarin we nu leven
 • de regie van zijn leven opnieuw in handen kan nemen

praktisch

prijs

€ 800 - met verblijf in een (gedeelde) tweepersoonskamer/ € 750 indien je met twee personen inschrijft

€ 850 - met verblijf in een éénpersoonskamer/ € 800 indien je met twee personen inschrijft

In de prijs zijn inbegrepen: het weekend met

 • uitgebreid ontbijt op zaterdag en zondag
 • biologisch vegetarische lunch op zaterdag en zondag
 • avondmaal op vrijdag en zaterdag
 • doorlopend koffie/thee pauze met vers fruit en koekjes
 • 2 overnachtingen in een eenpersoonskamer of gedeelde kamer (beddengoed en handdoeken inbegrepen)
 • materialen, werkbundel en twee online sessies

Het weekend gaat door op een bijzondere en inspirerende plek in de natuur: https://www.koningsteen.be

We verwachten je vrijdag vanaf 17 u. We eindigen zondag omstreeks 16 u. Het programma bevat bewust voldoende momenten om even tot rust te komen. Het natuurdomein laat toe dat je tijdens de vrije tijd een rustig plekje kan opzoeken.

De training zelf gaat door in de tuinkamer (met uitzicht op de natuur), we kunnen ook gebruik maken van het terras en de tuin bij mooi (herfst)weer. De kamers zijn ruim, heel comfortabel, licht en beschikken over een eigen badkamer en wc.

De online meetings worden tijdens het weekend afgesproken in onderling overleg. 

Je inschrijving is definitief na het overmaken van een voorschot van € 250 op rekeningnummer NL46ASNB0778033260 t.a.v. J.M. Maigret. Heb je nog vragen? Mail Johan: maigret60@gmail.com of Els: els@deblijmakerij.be 

Inschrijven doe je hier